Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Szanowni Państwo,
mamy zaszczyt zaprosić na
VIII Międzynarodowe Sympozjum Naukowe
,,Drobnoustroje i ich metaboIity”,
które odbędzie się on-line w dniach 28-29 maja 2025r.
Serdecznie zapraszamy naukowców i doktorantów zajmujących się mikroorganizmami w szerokim kontekście ich zastosowań w produkcji żywności oraz opracowujących nowe metody zwalczania zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym.
Podczas sympozjum w Sesji Mikrobiologii Żywności będziemy dyskutować nad innowacyjnymi rozwiązaniami mającymi na celu eliminację mikroorganizmów psujących żywność i patogenów przenoszonych przez żywność. Tematem Sesji Biotechnologii Żywności będą zagadnienia związane z regulacją procesów mikrobiologicznych w produkcji żywności, pozyskiwaniem cennych metabolitów i ich wykorzystaniem do tworzenia nowych produktów spożywczych i poprawy jakości istniejących.
W tej edycji przewidujemy 15-minutowe ustne doniesienia oraz e-postery.
Wszystkie niezbędne informacje znajdziecie Państwowo tutaj.
ORGANIZATOR SYMPOZJUM: .
Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
Instytut Nauk o Żywności
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
WSPÓŁORGANIZATOR: Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
PATRONAT: Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Sekcja Mikrobiologii i Biotechnologii Żywności